Bork - Bork Vikingehavn

 
 
Med udsigt over engene ved Ringkøbing Fjord ligger vikingeskibene i havnen og er hjemvendt fra togt. Du kan næsten skimte flere skibe i horisonten. Husene er bygget som for 1000 år siden. Mød håndværkeren og husfruen, der er i gang med dagens gøremål og hør dem fortælle. Mærk stemningen og se de mange autentiske detaljer.
I det vestlige Jylland er jorden mager, og også i vikingetiden voksede der kun få store egetræer. Husene byggede man på samme måde som på Grønland og i Island, hvor man brugte græstørv for at spare på det kostbare træ.
Derfor ser husene i Bork Vikingehavn ved Ringkøbing Fjord anderledes ud end de fleste andre vikingebyggerier i Danmark. Havnens huse blev bygget i 1995 som kopi af en storgård fra den nærmeste by, Tarm.
Husene i havnen er dog ikke præcise arkæologiske rekonstruktioner. Dels fandt man i Tarm mest stolpehuller, så man måtte gætte sig til meget, dels er Bork Vikingehavn først og fremmest et oplevelsescenter, som giver almindelige mennesker mulighed for at opleve vikingestemningen i dag.
Bork Vikingehavns største skib, Havørnen, er en lidt formindsket kopi af det norske Gokstad-skib. Det store skib har vanskeligt ved at komme ud af den smalle havn, og fungerer i dag kun som skibs-kulisse. Til gengæld sejles flittigt med den mindre Byrjargol
Adresse:
Bork Vikingehavn
Vikingevej 7
6893 Hemmet
Åbningstid:
Telefon: 75 28 05 97
websted: Bork Vikingehavn
 
 

Om os

Samarbejdspartnere
Overnatning
Spisesteder

Pressekontakten
Sitemap

 
webdesign: KRAFTnewmedia.com