Frederikssund - Vikingeboplads

 
 
Gennem mere end et halvt hundrede år har byen Frederikssund gjort sig kendt for vikinger.
I 1949 byggede man vikingeskibet Hugin på Frederikssund Skibsværft og sendte det under stort postyr til England. Tre år senere opførtes det første af de kendte vikingespil på Kalvøen ved Frederikssund.
Siden er byens engagement i vikinger vokset fra at være en event og markedsføring til også at omfatte en stadig stigende interesse for den autentiske vikingetid. I 1994 begyndte man byggeriet af en anløbsbro og senere kom de vikingehuse, som i dag udgør Frederikssund Vikingeboplads.
Bopladsen omfatter i dag fem grubehuse og et langhus. De ligger på den smukke Kalvø - et skovklædt område ned mod Fjorden, hvor også de kendte vikingespil løber af stabelen. Udover de historisk autentiske vikingehuse rummer Kalvøen den store Valhal og en stribe mindre autentiske vikingehuse, som skuespillere og andre af vikingespillenes medvirkende benytter under opførelse og øvning af spillene. Spillets medvirkende er alle knyttet til et konkret hus af de mange, som ligger bag friluftsscenen.
Det største af husene Valhal benyttes, når vikingespillene byder på taffel og underholdning efter forestillingerne.
Området benyttes også af Frederikssunds vikingegruppe Bifrost, som også er blandt drivkræfterne i byens løbende vikinge-akiviteter. En anden af byens aktive grupper er skibslauget bag vikingeskibet Sif Ege. Området benyttes også i forbindelse med Frederikssunds årlige vikingemarked.

Adresse:
Frederikssund Vikingerne
Kalvøvej 28
3600 Frederikssund
Telefon : 47 31 06 85
websted: Frederikssund Vikingerne

 
 
 

Om os

Samarbejdspartnere
Overnatning
Spisesteder

Pressekontakten
Sitemap

 
webdesign: KRAFTnewmedia.com