Hobro - Fyrkat

 
 
Vikingeborgen Fyrkat ligger på et lille næs, der skyder sig ud i en bred ådal. Den ligner Trelleborg til forveksling, bygget op efter samme, stramme, geometriske grundplan, bestående af en ringvold med fire portåbninger, der forbindes af diagonale veje, således at området indenfor volden deles i fire lige store dele, hver med en karré af fire ens langhuse omkring en lukket plads. I forhold til Trelleborg er Fyrkat blot en smule mindre og uden forborg.
Borgen er opført på samme tid som Trelleborg, omkring 980. En tilhørende gravplads viser, at der også her har boet både mænd, kvinder og børn.
Tilsyneladende har kun ét af fire huse i hver karré været brugt til beboelse. De andre huse har efter alt at dømme fungeret som smedjer, magasiner, stalde og værksteder for guld- og sølvsmede.
Lige uden for borgen har man nu bygget en kopi i fuld størrelse af et af Fyrkathusene. Dette hus danner hver sommer ramme om opførelsen af et vikingespil.
I nærheden af Fyrkat er man ved at genskabe et gårdskompleks fra vikingetiden som en nøjagtig rekonstruktion af en stormandsgård fra Vorbasse. Her er der i sommerhalvåret mulighed for, at børn og voksne kan deltage i værkstedsaktiviteter, brødbagning og meget mere.

Fyrkat Hobro
Fyrkatvej 37B
9500 Hobro
Åbningstid
Telefon: 99 82 41 75
websted: Fyrkat

 
 
 

Om os

Samarbejdspartnere
Overnatning
Spisesteder

Pressekontakten
Sitemap

 
webdesign: KRAFTnewmedia.com