Langeskov - Vikingeboplads

 
 
Ved Langeskov ligger et arkæologisk område , som har været beboet i over 2000 år. I dag er udgravningerne forvandlet til en lund med hyggelige lysninger ligesom der er opført et rekonstrueret langhus - måske Danmarks mest centralt placerede vikingebebyggelse.
Beplantningen i området er ført tilbage som den menes at have været, da der boede mennesker på området. Den består overvejende af birketræer.
De første beboere i Bytoften menes at have slået sig ned allerede i yngre bronzealder (for tre tusind år siden). Der er også fundet bebyggelser fra romersk jernalder umiddelbart efter kristi fødsel og fra vikingetiden, hvorefter der menes at have boet mennesker helt op i middelalderen og senere.
Både i slutningen af 1970'erne og igen i slutningen af 1980'erne gravede arkæologer fra de fynske museer og Odense Universitet i området og fandt rester af en række huse fra de forskellige tidsaldre.
Efter udgravningerne er de husene blevet markeret med stolper, så man kan få indtryk, hvordan husene har ligget i forhold til hinanden.
De arkæologiske effekter som blev fundet under udgravningerne kan findes på Ladbyskibets Museum nær Kerteminde og Museet Fyns Oldtid i Odense.
Adresse:
Bytoftevænget
5550 Langeskov
 
 

Om os

Samarbejdspartnere
Overnatning
Spisesteder

Pressekontakten
Sitemap

 
webdesign: KRAFTnewmedia.com