Nørresundby - Lindholm Høje

 
 
På et højdedrag med en storslået udsigt over Ålborg og Limfjorden ligger Lindholm Høje. Her findes Danmarks største gravplads fra vikingetiden. I modsætning til forholdene på de fleste andre gravpladser er hovedparten af gravene på Lindholm Høje synlige, dels fordi de har været markerede med sten, og dels fordi de siden vikingetiden har været beskyttede af et tykt lag flyvesand.
Gravpladsen, der rummer omkring 700 grave, har været i brug fra engang i 500-tallet til midten af vikingetiden. I de fleste tilfælde er der tale om brandgrave omgivet af trekantede, ovale eller skibsformede stensætninger. Gravgaverne består både af personlige brugsgenstande og importerede statusgenstande.
De gravlagte repræsenterer indbyggerne i en nærliggende landsby, som man også har fundet spor af på stedet. Grundplaner af gårde med hegn er markeret på stedet.
Syd for gravpladsen er udgravet og bevaret en enestående mark fra vikingetiden. Jorden var netop blevet pløjet sammen i adskillige langstrakte, parallelle bede, da marken blev dækket af et tykt lag flyvesand.
Et nyt museum er opført tæt ved gravpladsen. I store smukke lokaler udstilles de fundne genstande sammen med rekonstruktioner og modeller. Der fortælles om livet i landsbyen og gravskikken.
Hver sommer afholdes et vikingemarked på Lindholm Høje og samtidig opføres et vikingespil. Desuden afholdes forskellige arrangementer forår og efterår.
Adresse:
Nørresundby
Vendilavej 11
9400 Nørresundby
Telefon: 99 31 74 40
websted: Lindholm Høje
 
 
 

Om os

Samarbejdspartnere
Overnatning
Spisesteder

Pressekontakten
Sitemap

 
webdesign: KRAFTnewmedia.com