Vikingemuseet - Ribe

 
 
Museet Ribes Vikinger ligger smukt placeret centralt i Ribe med udsigt over Ribe Å mod Domkirken. Det nybyggede museum har desuden en bemærkelsesværdig beliggenhed midt i det område, hvor Nordens første by blev grundlagt ca. år 700.
Arkæologiske undersøgelser har vist, at der her langs med åen lå en stor markedsplads. De fundne genstande, som præsenteres i udstillingen, afslører, at Ribe i tidlig vikingetid var et vigtigt handelsknudepunkt mellem Vesteuropa og resten af Skandinavien. På markedspladsen, som var opdelt i mange parceller, blev der desuden i stor stil produceret perler, kamme, bronzesmykker og mange andre genstande.
Udstillingen viser endvidere, hvordan Ribe voksede og udviklede sig i løbet af vikingetiden og i flere omgange blev befæstet med store voldanlæg. Man ved, at den kristne missionær Ansgar i 850’erne byggede en trækirke i Ribe, men det er endnu ikke lykkedes at lokalisere den nærmere.
Herudover fortæller museets udstilling om Ribes historie i middelalderen og frem til år 1700.
I multimedierummet Odins øje føres den besøgende i vikingetidens verden gennem en helhedsoplevelse af lyd og lys, og via computer kan man selv gå på opdagelse og søge uddybende oplysninger.
I foredragssalen vises flere gange dagligt videofilmen Ribes Vikinger på forskellige sprog.
Lige uden for Ribe er der etableret et vikingecenter. Her har man rekonstrueret dele af Ribes markedsplads, hvor der om sommeren afholdes stort vikingemarked, og besøgende kan få indblik i, hvordan vikingetidens håndværkere arbejdede. På stedet bygger man også en storgård fra vikingetiden.

Ribe Vikingemuseum
Odins Plads 1
6760 Ribe
Telefon: 76 16 39 60
websted: Ribe Vikingemuseum

 
 

Om os

Samarbejdspartnere
Overnatning
Spisesteder

Pressekontakten
Sitemap

 
webdesign: KRAFTnewmedia.com